Los preparativos del Cocido se activan en Lalín con una reunión con los hosteleros

Rocío Perez Ramos
Rocío Ramos LALÍN / LA VOZ

LALÍN

miguel souto

Tendrá lugar esta tarde y para intercambiar opiniones

15 oct 2021 . Actualizado a las 05:00 h.

El Concello de Lalín arranca ya con los preparativos para la próxima edición de la Feira do Cocido del 20 de febrero del 2022 con una reunión con los hosteleros que tendrá lugar hoy, a las 17.30 horas. El alcalde, José Crespo, explicó ayer en Radio Voz que esta primera reunión de trabajo tiene como objetivo escuchar a los hosteleros, intercambiar opiniones y empezar a encarrilar la programación.

Crespo espera que la próxima edición sea «o máis normal posible». Supone que el desfile, al celebrarse en el exterior, podrá desarrollarse sin problema y que lo que podría correr peligro sería la Gala do Cocido argumentando que «tres mil persoas metidas nun recinto non sei como será». Pero confía en que el resto de la totalidad de los actos podría realizarse y «se non é normal, creo que poderá ser case normal». Intentarán, indica, «que a Feira con todos os seus apértechos que ten ao redor da mesma se poida facer da maneira máis grande posible e sobre todo deixando a máxima renatabilidade no pobo».

Luego, apunta, «empezaremos a movernos, ao ser Internacional, con Madrid». Crespo asegura que «intentaremos facer a edición do ano que vén o mellor posible. Queremos que sexa unha boa edición». Señala que «os empresarios galegos dos Estados Unidos nos digan que o día grande que queren facer alí, a comida sexa un cocido de Lalín e que vaian cociñeiros de Lalín é unha satisfacción porque quere dicir que valoran o feito de ter escollido esa comida para ese día». Apunta que en Miami van a darle el nombre de Avenida de Galicia a una calle «onde se vai a plantar un cruceiro de seis metros de alto nun terreo importante en Miami cedido polo gobernador daquela área e tamén onde se vai poñer un marco do Xacobeo dicindo os quilómetros que hai de Miami a Santiago». Será, añade el regidor, «un día de Galicia para todo Estados Unidos e para min é unha satisfacción, pola relevancia que ten, e que escollesen o cocido de Lalín».

Crespo salió al paso de las críticas de los socialistas que «dicían que o cocido volve a andar pero o cocido anda só» puntualizando que en el caso del cocido de Miami «queren comer cocido de Lalín nas súas terras e queren que vaiamos ata alí facelo, pero os gastos págannos eles».