«Come a comarca» achegarase o vindeiro martes a Terra de Melide


redacción / la voz

O programa Come a comarca chegará o vindeiro martes a Terra de Melide, onde os concursantes se familiarizarán coa súa gastronomía e cos pratos máis típicos da zona a aprenderán a preparalos para poder conseguir unha nova vitoria.

O menú seleccionado para esa noite estará composto por cazoliña de polbo con cogomelos e gambóns, bacallau á galega e ricos con mousse de queixo. Pedro Coego, do Recuncho do Convento, en Melide, será o cociñeiro infiltrado e encargado de guiar aos concursantes pola gastronomía desta zona.

Cada martes, no concurso culinario Come a comarca, cinco cociñeiros afeccionados viaxan a cada unha das comarcas galegas para coñecer os seus pratos típicos e para enfrontarse aos mellores profesionais de cada zona preparando as receitas nas que estes últimos son grandes especialistas.

«Concurso-reality»

Este concurso-reality gastronómico, que emite Televisión de Galicia, está presentado por Fran Cañotas e dirixido por Edu Lavandeira (director do programa Buscadores de naufraxios, gañador do Mestre Mateo 2019 ao mellor programa de televisión).

A primeira temporada que está actualmente en emisión consta de trece capítulos, en cada un dos cales o equipo de cociñeiros do programa se enfronta a un equipo de chefs diferente cada semana.

O gran duelo de cada emisión enfronta aos dous equipos na tarefa de elaborar as receitas tradicionais típicas da zona visitada. Os pratos preparados por ambos equipos son catados e xulgados ao final nunha gran comida na que participan familiares e veciños.

Ata o momento, o equipo dos cinco cociñeiros afeccionados leva conseguidas dúas vitorias consecutivas sobre os diferentes equipos da comarca.

Conoce toda nuestra oferta de newsletters

Hemos creado para ti una selección de contenidos para que los recibas cómodamente en tu correo electrónico. Descubre nuestro nuevo servicio.

Votación
0 votos
Comentarios

«Come a comarca» achegarase o vindeiro martes a Terra de Melide