Michelin


Andou estes días o mundo da gastronomía revolucionado pola concesión anual das estrelas Michelin. Hai moitos anos, cando comezaron os blogs, algunhas voces nos foros e mesas redondas apurábanse en adiantar a morte da guía vermella e do seu aparentemente caprichoso sistema de valoración por mor dos blogs e as -daquela- nacentes redes sociais. Téñome confundido en moitas cousas, pero non nesta: desde o primeiro momento afirmei que o auxe da gastronomía provocaría xusto o contrario.

As estrelas Michelin convertéronse na unidade de medida universal para establecelo todo na restauración, mesmo ata niveis tolos. Cando en MasterChef anuncian o cociñeiro convidado, o primeiro que contan del é o número de estrelas Michelin que acadou. O famoso distintivo regula o caché que pagan os congresos gastronómicos aos relatores ou o interese das Administracións ao escoller cociñeiros para os eventos gastroturísticos.

Galicia ten un número aceptable de restaurantes cunha estrela Michelin, pero non dá pasado á división de honra das dúas ou tres estrelas. Haberá que preguntarse por que: non todo ha ser culpa dos inspectores. Desde o punto de vista local, é preocupante que unha área coma a nosa, na que o turismo é importante, só existan dous negocios incluídos na guía por Michelin (e non con estrela, senón coa categoría inferior, os bib gourmand). Son a Casa dos Martínez (Padrón) e O Muíño (Esteiro, Muros). Os dous meréceno de lonxe, pero non hai dúbida de que á imaxe da zona lle beneficiaría un número maior.

Conoce toda nuestra oferta de newsletters

Hemos creado para ti una selección de contenidos para que los recibas cómodamente en tu correo electrónico. Descubre nuestro nuevo servicio.

Votación
1 votos
Comentarios

Michelin