La ruta da faba, en bugui y con puesta de sol

La Voz LOURENZÁ / LA VOZ

A MARIÑA

El recorrido etnográfico, cultural y gastronómico se adapta este año al covid-19

26 sep 2020 . Actualizado a las 05:00 h.

Vuelve la Ruta da Faba, adaptada al covid-19, para seguir mostrando los atractivos turísticos de Lourenzá y con importantes novedades, como la opción de hacerla en bugui o de asistir a una puesta de sol desde el Pazo de Tovar. La ruta se organizará los días 2, 3, 4, 10, 17 y 24 de octubre, las dos primeras jornadas en horario de tarde y las cuatro siguientes de 10.00 a 18.00 horas. Ya se pueden hacer reservas, llamando al número de teléfono 646 38 41 24 o a través del correo electrónico lourenzaturismo@outlook.es.

La ruta fue presentada ayer, en el Centro de Interpretación da Fama. Al acto asistieron, entre otros, la alcaldesa, Rocío López; Fran Cajoto, presidente de la Mancomunidad (ente que colabora en la organización) y el presidente de la cooperativa Terras da Mariña, José Cuadrado, quien manifestó: «Despois duns meses de stand by, forzados polo Covid, decidimos agora, aproveitando as datas de celebración da Festa da Faba, poñela en marcha e ofrecela a todos aqueles visitantes, turistas e xente da comarca que a queiran coñecer. É unha ruta moi completa para poñer en valor todo o noso patrimonio (artístico, cultural, paisaxístico, natural e gastronómico). Ademais a xente que participa leva unha idea do traballo que hai detrás da faba e dáselle visibilidade aos agricultores, que grazas a eles conseguimos este produto de gran calidade».

Sobre las novedades de este año, añadió: «Vaise facer en horario de tarde cunha cea espectacular no Pazo de Tovar, onde se poderá gozar, desde o alto da torre, do atardecer e da posta do sol mirando as plantacións do val. E ademais nesta ocasión vai haber a posibilidade de facer a ruta en bugui ou en coches particulares».

Degustación

Jorge López, cocinero de O Forno do Tovar, donde serán las degustaciones de faba, añadió: «O produto é de 10 e nesta época está no mellor momento do ano porque podemos gozar dela tanto en fresco como en seco». Servirá «fabas con porco celta e cogomelos», bacalao con fabas y fabas con gallina de Mos.