«Os galos e os años son produtos de celebración ou de restaurante»

m. a. REDACCIÓN / LA VOZ

MOS

18 may 2020 . Actualizado a las 05:00 h.

Los gallos de Mos y las Ovellas Galegas son dos razas autóctonas que crían en Quinta da Vacaloura, en Ferrol. También en esta explotación se están dejado sentir las consecuencias de la emergencia sanitaria, sobre todo, en la venta de carne, tanto de oveja como de gallo. Los huevos, por el contrario, han experimentado un repunte en la demanda. «Os galos e os años son produtos de celebración ou de restaurante», explica Xosé María García, su propietario. En su opinión, el problema no ha terminado. Sus corderos estarán listos para la venta entre junio y julio, porque entonces era cuando se celebraban las fiestas populares. Y teme que si finalmente estas no se llevan a cabo, sus animales no tendrán demanda.

 «A carne dos galos de Mos non se merca para consumir na casa. É unha carne moi particular, que hai que saber preparala e que ten outros prezos. É un produto que sae para os restaurantes», añade. Lo mismo sucede con los corderos. «Os nosos van a entrar dentro de pouco en idade de sacrificio e teñen unha saída complicada», asegura porque «estou con todas as dúbidas de como vai ser isto dentro dun mes». El problema de no matar a los animales no es solo que su carne pierda valor, «é tamén unha cuestión loxística das granxas. Ocupan sitio, non podo meter animais novos e, ademais, sigo gastando en comida», se lamenta.