Hai problemas ata para a subministración de pan, pois non dan abasto os muíños da comarca para cocer dabondo para toda a tropa. Explícao Le Noble, que asegura que os muíños «están na infancia do desenvolvemento, non poden moer cada un máis que ao redor de catro quintais por 24 horas, isto é, que para os 375 quintais que o exército consumía por día, esixía o emprego de noventa moas».Esta situación de penurias dará orixe, curiosamente, ao famoso «pan de Porriño». Leandro Diz Rei, en «Recordos Porriñeses», di: «no barrio de Aloques, existía polo ano 1788 unha casiña de planta baixa, construída por un tal Represas, dedicada á elaboración do pan. No ano 1809 este forno foi ocupado pola chusma de Dupont, que se dedicou a elaborar o «Pan de Munición» «que había de abastecer aos seus homes (...) Máis tarde, á beira deste forno foron instalándose outros, e moi pronto o barrio de Aloques converteuse nunha gran panadería». A bola de Porriño, de fama en toda Galicia, naceu pois das urxencias do exército de Napoleón por saciar a fame dos seus soldados.