Fuxir das carnes procesadas e declaracións irresponsables

César Dorado Pin PRESIDENTE DE ACRUGA (ASOCIACIÓN DE CRIADORES DE RAZA RUBIA GALLEGA)

OPINIÓN

18 jul 2021 . Actualizado a las 05:00 h.

Dende a Asociación de Criadores de Raza Rubia Gallega levamos anos traballando para a recuperación dunha raza eminentemente produtora de carne. O traballo e o esforzo diario dos nosos gandeiros está enfocado a produción da carne de calidade procedente dunha raza autóctona que fai aproveitamento dos recursos naturais do terreo mediante pastoreo.

Numerosos profesionais da saúde afirman que o consumo moderado de carne de vacún non incrementa o risco cardiovascular, sempre e cando se escollan pezas magras.

A carne de Rubia Gallega é precisamente unha das carnes máis magras do mercado, e existen estudos que apuntan que a nosa carne presenta perfiles de ácidos graxos ideais que amais de repercutir positivamente nas súas características organolépticas poderían ter propiedades beneficiosas na protección fronte a enfermidades cardiovasculares.