Órganos de porco


Restaurante con vista ao Atlántico aberto. Xantar a base de navallas, polbo e raia. Mais fálase de carne, preparada aos xeitos halal (para os consumidores islámicos) e kosher (con destino aos de relixión hebraica) para exportar desde Galicia; tamén, de transferir coñecemento a Cuba -necesitada de mantenza para turistas- sobre a cría de porcos. Entre bocados xorden nomes de empresas e de profesionais desas áreas da alimentación e, como os comensais son do ramo tecnolóxico, éntrase desde tal perspectiva no rendemento da especie porcina: en boa parte do mundo sempre se lle comeu todo ao animal; e desde hai décadas véñense aproveitando certas partes del para substituír as correspondentes do corpo humano. Velaí as válvulas do corazón. 

Hoxe o estado da ciencia, pronta para ser aplicada, facilita o intento de criar porcos con modificacións xenéticas que permitan transplantar deles aos humanos canto compoñente do seu organismo se queira, mesmo vísceras completas. Sempre se dixo «se queres ver o teu corpo, esfola un porco», e así é: ao longo do seu crecemento, un porco pode ter o ril ou o pulmón do tamaño acaído ao receptor humano. Non estamos lonxe do novo favor que o animaliño doméstico pode facer á nosa especie, logo de nos ter matado a fame: prolongarnos a vida. Daquela, as xentes que o teñen como impuro, ¿vanse negar a seguir vivindo cun órgano porcino?

Conoce toda nuestra oferta de newsletters

Hemos creado para ti una selección de contenidos para que los recibas cómodamente en tu correo electrónico. Descubre nuestro nuevo servicio.

Votación
9 votos

Órganos de porco