Un centenar de personas en la presentación realizada en Madrid

La Voz

DEZA

17 ene 2009 . Actualizado a las 02:00 h.

Más de un centenar de empresarios, periodistas y políticos asistieron ayer a la presentación de la Semana do Cocido de Lalín en Madrid en el restaurante Sanxenxo, que acogerá la actividad junto al Combarro desde el día 26. Crespo destacó «a importancia deste tipo de xornadas de exaltación do cocido lalinense para a difusión da nosa gastronomía por todo o mundo, que se convirten nunha ventá aberta a través da que proxectamos a nosa imaxe ao exterior e damos a coñecer o noso concello e as súas peculiaridades gastronómicas, culturais ou turísticas».

Los propietarios de los restaurantes que promueven la iniciativa, Manuel Domínguez Limeres y su hijo Diego Domínguez Vidal, fueron anfitriones de un acto que contó con periodistas como Fernando Ónega, Pilar Cernuda, Sebastián Álvaro, Cristino Álvarez y Enrique Beotas; Michel Salgado y Amancio Amaro; empresarios como Elías Rodríguez, Jesús Rey, Rafael Ansón o Julio Lage; y la viceconsejera de Cultura y Turismo de Madrid, Concha Guerra, así como bancarios y directivos de Dragados. José Luis Cabanas preparó el cocido.