«Se non nos deixan abrir este ano, por min que esperen xa ata Semana Santa»

Roberto Rivas, del restaurante Marinero y el Hotel Fogar do Mariñeiro, apunta: «Se se perde o ano o Goberno terá que axudar a superalo, porque as medidas que tomou ata agora non van valer»


RIBADEO / LA VOZ

Roberto Rivas, del Restaurante Marinero y del Hotel Fogar do Mariñeiro de Ribadeo, fue el primer hostelero en A Mariña en bajar los automáticos, horas antes de que lo ordenase el gobierno. Ahora, ante la posibilidad de que el cierre se amplíe hasta diciembre, es rotundo: «Se non nos deixan abrir este año, por min que esperen xa ata Semana Santa, porque aguantar con todos os empregados a costa de xaneiro, vindo de onde vimos, non será doado». De todos modos, es optimista: «Eu quero pensar que se vai poder abrir no verán, aínda que nunhas condicións máis restritivas. Non se poderán facer eventos con moita xente, haberá que gardar distancias... pero se non abre a hostalería e si o resto de negocios, ¿que pasa? ¿que somos nós? ¿Vai, por exemplo, abrir o IKEA ou Mercadona, coas súas zonas para comer e non un bar de Ribadeo? E os comerciais e a xente que traballa fóra, ¿van durmir no coche? ¿E comer de bocadillo?». Lo que sí tiene claro es que de no abrir el sector hostelero, turístico y del ocio hasta diciembre, «será unha catástrofe para todos, non solo polo emprego directo. Non queremos nin pensalo. Mellor esperar a ver como van evolucionando as cousas e a ver se se decide se polo menos vai haber verán ou non. E se se perde o ano, o Goberno terá que axudar a superalo, porque as medidas que tomou hasta agora non van valer».

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«Se non nos deixan abrir este ano, por min que esperen xa ata Semana Santa»