«Temos que facer moitos lances e ás veces nin sequera así colles algo»

La Voz

FISTERRA

22 jun 2011 . Actualizado a las 06:00 h.

El armador de Portosín Francisco Vidal afirma que en la zona comprendida entre la boca de Muros y Fisterra prácticamente no hay sardina y que barcos como el suyo trabajan entre Touriñán y Fisterra. Indica que los precios son buenos y apunta: «Nótase que non hai moita cantidade de peixe. Eu creo que pode haber unha redución do 30% con respecto ao ano pasado».

También se refiere Francisco Vidal a las dificultades para coger el pescado: «Temos que facer moitos lances e ás veces nin sequera así colles algo. En ocasións nin che deixa meter o lance porque en canto escoita o ruído do barco vaise para o fondo».

Este profesional alude al aumento de la temperatura del agua en las últimas jornadas y reconoce que hace unas semanas estaba un poco más fría y que eso ha podido influir en que los bancos de pescado estén más dispersos: «Na nosa zona antes había algo, pero estes días non se ve nada».