Caracolas de panceta e queixo

Unha forma divertida de ter os rapaces entretidos mentres comezan a descubrir o universo da alimentación


Moitas veces os nenos non queren probar ingredientes novos pero si eles os cociñan atrévense con iso e con maís e ata a veces chegan a sorprenderme dandome ideas. A cociña para eles ten que ser algo divertido, xa que ao cociñar eles, logo comen o produto con maior satisfación. É o caso das caracolas de panceta e queixo.

Ingredientes
Unha prancha de masa follada
Unhas lonchas de panceta
Lonchas de queixo
Un ovo batido
Ourego
Instrucciones
  1. Prendemos o forno a 180º.

  2. Estiramos a prancha de masa follada e nunha metade poñemos unhas lonchas de panceta e enriba unhas lonchas de queixo. Esparexemos un pouco de ourego e imos enrolando.

  3. Cun coitelo cortamos rodaxas dun centrimetro de grosos que imos colocando enriba dunha fonte de forno, cando as teñamos todas pintamos cun ovo batido.

  4. Metemos ao forno durante 20 minutos.

  5. Sacamos coa axuda dun maior e deixamos enfriar.

Autor Rocío Garrido De Sanxenxo, es la autora del blog La Cocina de mi Abuelo. También ha escrito el libro "Mel nas filloas" http://www.cocinademiabuelo.com/
Votación
2 votos
Comentarios

Caracolas de panceta e queixo