Producir leche en Galicia, una verdadera economía circular

Castro Insua alega que la comunidad goza de unas condiciones envidiables para alimentar al ganado importando pocos cereales


Redacción / La Voz

Para el investigador del centro de Mabegondo, lo más importante del actual sistema de producción lácteo es que Galicia puede presumir de ser «unha verdadeira economía circular», en este aspecto. La comunidad goza de unas condiciones envidiables «para poder alimentar o gando con forraxes e con poucos cereais e soia importados», explica Castro Insua.

«En Galicia temos o 80 % da superficie de pradeiras de todo o Estado e case o 70% do millo forraxeiro sen ter que regar. Temos unhas temperaturas mais suaves que o resto de Europa e podemos pechar os ciclos biolóxicos devolvendo os nutrientes ao solo cos abonos orgánicos e sen contaminar as augas con nitratos. Convén lembrar que en moitas zonas de España e de Europa a auga xa no é potable, por iso só fai falla saber aproveitar o noso territorio e as vantaxes que nos da a natureza», concluye.

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