Patrocinado por

«Facer un viño de calidade axudou a subir a autoestima na Ribeira Sacra»

Xosé María Palacios Muruais
XOSÉ MARÍA PALACIOS LUGO / LA VOZ

SOMOS AGRO

Mouriño cre que hoxe a Ribeira Sacra é un referente
Mouriño cre que hoxe a Ribeira Sacra é un referente OSCAR CELA

José Mouriño cre que a mellora da viticultura se fixo cunha aposta ben pensada dende o comezo 

04 oct 2020 . Actualizado a las 16:51 h.

O viño da Ribeira Sacra é coñecido dentro e fóra de España, cun amplo recoñecemento de expertos. A comarca onde se elabora non é nin moito menos descoñecida e tense convertido nun dos principais destinos turísticos da Galicia interior. Seguramente non ocorrería o segundo sin o primeiro, e trátase dunha historia xurdida nas últimas décadas.

José Mouriño (Xermade, 1948) —enxeñeiro técnico, biólogo e funcionario da Xunta xubilado— vén de escribir un libro, Ribeira Sacra, no que lembra o proceso de creación da Denominación de Orixe do viño, no que participou por razóns profesionais.

—Vaiamos trinta anos atrás. Poderíase pensar que se recoñecería a actual Ribeira Sacra?

—Non. Cando daquela se comezou a traballar o tema do viño, non se pensaba que evolucionaría como evolucionou. A miña teoría é a mesma: tes que saber como empezar; unhas veces terás máis resultados, e outras, menos. O que non se pode facer é estar quieto nin moverte por moverte.