«Come a comarca» mestura mar e terra na batalla entre O Barbanza e a Terra de Melide

TVG emite este mércores, a partir das 23.10 horas, unha nova competición gastronómica entre territorios

Un momento do cociñado do equipo da Terra de Melide.
Un momento do cociñado do equipo da Terra de Melide.

redacción / la voz

 Novo enfrontamento entre costa e interior na meirande competición gastronómica de Galicia. Dous novos territorios medirán as súas forzas nas cociñas de Come a comarca, este mércores a partir das 23.10 horas en Televisión de Galicia.

Esta semana o presentador do espazo, Fran Cañotas, achegarase a O Barbanza e a Terra de Melide na procura das cociñeiras e cociñeiros profesionais que representen a ámbolos dous territorios. En xogo está o prestixio de ser os abandeirados da súa terra, ademais da posibilidade de gañar un suculento premio económico. Chegar á final suporía para o equipo clasificado levar 5.000 euros. Ser o mellor de todos multiplica esa cifra por tres ata os 15.000 euros.

Para conseguilo, as formacións, de cinco profesionais dos fogóns, terán que elaborar a contrarreloxo un menú espectacular que vai misturar produtos da terra e do mar, tradición e innovación. Remolacha, porco celta ou framboesas son algúns dos ingredientes aos que haberá que dar forma. Os xefes de salgados e doces do programa, Gerson Iglesias e Manuel Garea, engadirán atrancos e retos culinarios para que o espectáculo sexa aínda maior. A elaboración da sobremesa provocará as maiores dificultades para os cociñeiros e espertará as iras de Garea. «Gústame traballar limpo e ben», chega a dicir o mestre reposteiro...

Despois do cociñado, un xurado composto por expertos en gastronomía catará a cegas os tres pratos desta degustación, decidindo sen trampa nin cartón cal é a comarca que mellor interpretou a proposta e deu co mellor sabor.

Esta semana o reclutamento dos equipos inclúe na Terra de Melide paradas en Castro Serantes, provedor de ovos campeiros; ou no Muíño de Trasmundi, que aínda moe a fariña como se facía hai máis dun século aproveitando a forza do río Catasol. No Barbanza, os espectadores poderán ver de preto en que consiste o Bou de Vara, unha arte de pesca tradicional que só se practica na ría de Arousa.

Os participantes na quinta batalla serán, polo Barbanza, Irene Amado, do Bar Lombiña en A Pobra; Verónica Sánchez, cociñeira do Pazo de Cores, de Negreira; Borja Buján, de Rianxo e á fronte de O Curro da Parra en Santiago; Luis Arijón, do Restaurante Nojira de A Pobra; e Alberto Carou, xefe do equipo barbanzán e xerente do Curral do Marqués en Rianxo. Os seus rivais de Terra de Melide estarán capitaneados por Pedro Coego, de O Recuncho do Convento. Completan o equipo o reposteiro Román Varela, da Pastelería Trisquel; José Mouriño Novita, de A Cantina de Eleu e os cociñeiros melidenses Pablo Laya e Daniel Fernández.

Conoce toda nuestra oferta de newsletters

Hemos creado para ti una selección de contenidos para que los recibas cómodamente en tu correo electrónico. Descubre nuestro nuevo servicio.

Votación
1 votos
Tags
Comentarios

«Come a comarca» mestura mar e terra na batalla entre O Barbanza e a Terra de Melide