«Come a comarca» descobre a lagosta, a lamprea e os mirabeis no Baixo Miño

Alejandro Rodríguez terá o corazón dividido neste programa


Redacción / LA Voz

Lagosta, lamprea e mirabeis. Eses serán os tres ingredientes estrea do penúltimo programa de Come a comarca, que esta noite (22.00 horas, TVG) recala na comarca do Baixo Miño. A expectación é máxima neste momento, xa que o reality gastronómico encara a recta final cos dous equipos moi igualado. O equipo do programa leva un total de cinco vitorias no seu taboleiro mentres que os equipos profesionais das comarcas levan seis. Se os afeccionados gañan neste capítulo igualarán os resultados e chegarán empatados á gran final do último programa.

Come a comarca viaxa a terra de Alejandro Rodríguez, O Alcalde, que terá o corazón dividido máis ca nunca. No Baixo Miño deberán aprender a facer un menú máis típico composto de salpicón de lagosta, lamprea á e torta tatín de mirabeis.

Chus Castro, do restaurante Bitadorna, será a encargada de guiar aos concursantes pola gastronomía desta comarca. Estes irán empaparse da tradición gastronómica da lagosta nestas terras da man de Diego, lagosteiro da cetaria Langosteiros da Guarda. Na Guarda será tamén onde aprendan como cociñar este crustáceo, e para iso visitarán a Carmen, do restaurante Alborada. En Tabagón, no Rosal, van aprender como se pesca a lamprea, para o que contarán coa axuda de Adolfo, experto pescador deste manxar milenario. Pero será a sabedoría de Fina, de Tui, a que terán que reter para facerse con todos os trucos da preparación da lamprea á bordelesa. Por último, irán xunto a Salvador, de Froitas do Rosal, para aprender sobre a historia e o cultivo dos mirabeis. Con esta froita pódense facer unha chea de sobremesas, como ben sabe Nida, veciña do Rosal, quen será a encargada de ensinarlles a facer unha deliciosa torta tatín de mirabeis.

Os cinco cociñeiros afeccionados do programa enfrontaranse nun concurso popular, no restaurante Lugar de Oia, aos mellores cociñeiros da comarca facendo eses pratos: Carmen Baz do restaurante Xeito (A Guarda), Pilar Blanco e Laura Méndez do restaurante El Molino (Tui) e Rosa Cerejido e Carmen Lorenzo da Casa da Pintora (O Rosal). Un xurado popular deberá decidir cal dos dous menús é o gañador. Quen gañará?

«Unha señora díxome: 'Tan serio como eras de alcalde e o simpático que es de cociñeiro!'»

Mónica Pérez

O exalcalde de Oia, concursante do programa «Come a comarca», da TVG, recoñece que viviu co corazón dividido o capítulo do vindeiro martes sobre a zona do Baixo Miño

Alejandro Rodríguez, exalcalde de Oia, recoñece que non gozou do programa que se gravou moi preto da súa casa, porque tiña o corazón dividido. Iso si, asegura que ese día «gañou o Baixo Miño». Fai un balance do seu paso polo programa que lle permitiu coñecer moitos lugares de Galicia.

-Como se lle ocorreu presentarse a «Come a comarca»?

-Lin en La Voz de Galicia, como cada mañá, que había un casting, anotei o teléfono nun papel, dinlle «unhas pensadas» e chamei. Á tarde fun á proba e aí empezou todo.

Seguir leyendo

Conoce toda nuestra oferta de newsletters

Hemos creado para ti una selección de contenidos para que los recibas cómodamente en tu correo electrónico. Descubre nuestro nuevo servicio.

Votación
0 votos
Comentarios

«Come a comarca» descobre a lagosta, a lamprea e os mirabeis no Baixo Miño