Caída de precios
En este sentido, reconoce que, por ejemplo, la pescadilla está a unos dos euros el kilo, «menos do dobre. A faneca pasou de catro a un euro e medio, e a xarda está sobre sesenta céntimos». La crisis cogió al colectivo desprevenido y con miedo. «Sabemos que é unha cousa excepcional pero decidimos seguir traballando. Imos aguantar polo menos para cubrir gastos». Comenta que el país está pasando un mal momento por lo que: «Temos que arrimar o ombro. Agora non podemos deixar á xente sen peixe. Aínda que sexa máis barato, nós imos contentos igual ao mar».
Blanco echa la vista atrás y se acuerda de la catástrofe del chapapote: «A xente axudounos co Prestige e agora temos que responder indo a pescar. Veu xente de toda España a botarnos unha man, e hai que devolverlle esa solidariedade pescando e que se poida comer peixe fresco. Por iso, creo que non é xusto parar nunha situación tan difícil como a que estamos atravesando».