El santiagués Guillermo Moscoso demuestra en Arzúa cómo llevar el kilómetro cero a la panadería
ARZÚA
Participó en una jornada de Sabores e saberes do Camiño fusionando harinas e ingredientes gallegos
10 jun 2021 . Actualizado a las 05:00 h.Masa madre, cocas, roscas, pan de yogur gallego, brioche con miel de Arzúa... Todas esas elaboraciones, y alguna más, fueron realizadas por Guillermo Moscoso en Pans do Camiño, un showcooking celebrado en el centro de formación profesional Efa Piñeiral en el marco del programa Sabores e saberes do Camiño. El maestro panadero santiagués de Pan da Moa fusionó harinas e ingredientes en una demostración que giró en torno al «quilómetro cero puro e duro, aos recursos e produtos que temos no noso territorio e que entendemos claves como diferenciación da panadería que queremos; sempre e cando a elaboración sexa sincera e honesta coas bases», destacó Moscoso. La sesión buscaba poner en valor «a riqueza gastrocultural» de la zona y «dar pé á creación de novas propostas para fomentar sinerxías entre produtores, profesionais e público en xeral», subrayó Rocío Agra, de Efas de Galicia.