Una pizca de cocina moderna en Viana do Bolo

María Doallo Freire
María Doallo OURENSE

VIANA DO BOLO

Andrea Prieto es la propietaria del restaurante Treze
Andrea Prieto es la propietaria del restaurante Treze Agostiño Iglesias

La vianesa Andrea Prieto acaba de abrir un restaurante nuevo y diferente en el municipio, se llama Treze

20 jul 2021 . Actualizado a las 05:00 h.

Dice Andrea Prieto (Viana do Bolo, 1987) que a ella le gusta la hostelería desde siempre, de hecho lleva años al frente de la tapería Castiñeiros da Gloria en la praza do Toural vianesa. «É unha cantina como as de sempre. Traballamos durante toda a pandemia co servizo para levar e neses momentos de crise a cabeza non para», explica. «Xurdiu a oportunidade de coller un local na praza Maior e decidín apostar por el para facer algo distinto a todo o que xa había no pobo», añade. Pero es que ella misma se define como distinta a todo: «Téñoo claro. Neste negocio somos xente nova, chea de personalidade e moi auténtica». Eso es lo que define al restaurante Treze, una propuesta en la que Andrea ha cuidado cada detalle. Su cocina es tradicional con pizcas vanguardistas. «Quixemos que houbese de todo. Temos carta de pescados, de carnes, de pastas... e tamén menú do día entre semana. Pomos un toque persoal no que facemos», dice. Tienen androlla todos los días del año, tanto a la venta para prepararla en casa, como para comer allí: «É o produto estrela de Viana e queremos polo en valor».

El local es una mezcla de estética y ambiente modernos dentro de un espacio que mantiene el aura rústica de llevar toda la vida en la Praza Maior de Viana. «A xente alucina. Dinnos que parece que están na cidade e iso encántanos, porque penso que neste pobo hay oco para que nazan propostas novas e diferentes como a nosa», explica Andrea. ¿Y por qué se llama Treze? Porque para su dueña no podía ser de otra manera. «É un número que me persigue. O día trece naceu a miña filla, o meu fillo chegou ao mundo ás 19.13 horas, separeime tamén un 13... Ata o levo tatuado, así que non tiven dúbidas», cuenta la vianesa. Eso sí, con el toque diferente y personas de que se escriba con zeta. ¡Ahora toca probarlo!