El chef Javier Olleros disfrutó del menú degustación del local ourensano junto a su mujer, Amaranta Rodríguez, y a sus dos hijos
14 oct 2021 . Actualizado a las 16:07 h.Los martes el restaurante Culler de Pau, en O Grove, cierra por descanso del personal. Aprovechando el día y coincidiendo con el festivo del Pilar, la familia que está detrás del dos estrellas Michelin gallego decidió acercarse a Ourense. El chef Javier Olleros y su mujer, la jefa de sala de Culler, Amaranta Rodríguez, visitaron junto a sus dos pequeños el restaurante Ceibe, situado en la ciudad de As Burgas. Allí disfrutaron de un menú degustación elaborado por los cocineros Lydia del Olmo y Xosé Magalhaes. «Temos moi boa relación con eles e para nós foi unha ilusión moi grande recibilos na nosa casa», explica Xosé. De hecho Lydia estuvo un tiempo trabajando en Culler de Pau. «A verdade é que desfrutamos moitísimo. Comemos Galicia a bocados», dice Amaranta, describiendo así su primera experiencia en Ceibe.
«Foi un reencontro entre amigos. Javi e Amaranta animáronnos e axudáronnos dende que comezamos co noso proxecto e para nós é sempre unha alegría velos», dice Xosé. Y ese apoyo siguen teniéndolo hoy en día. «Estamos alucinados con eles. O seu proxecto ten só un ano, que estivo precisamente plagado de dificultades e restriccións, e aínda así fan unha proposta moi boa e moi forte», termina Amaranta, que ya sabe que repetirán seguro.