Estos son los pinchos del concurso Sabores de Ourense

La Voz OURENSE

OURENSE CIUDAD

MIGUEL VILLAR

En el certamen participan 53 tapas de establecimientos hosteleros de la ciudad. Aquí te las detallamos una a una

11 nov 2019 . Actualizado a las 15:08 h.

El concurso de pinchos Sabores de Ourense celebra estos días su décimo segunda edición. Hasta el próximo día 17, los ourensanos tienen la oportunidad de probar 53 pinchos elaborados a base de catañas y setas con un precio máximo de 2,50 euros. Aquí te detallamos una a una todas esas propuestas gastronómicas.

WEB

A CASA DO PULPO, KIKIRIKI (Galo, boletos e cogomelos de tempada en boliño de pan artesán)

A CASITA DO PULPO, DONALD BAO (Peituga de parrulo en pan bao e cogomelos de tempada)

A CASITA DO PULPO PARRILLADA, ENRABADO (Filloa enchida de rabo de vaca galega con castañas e cogomelos de tempada)

A FEIRIÑA, SOUTO DAS TÁBOAS (Torrada de castaña con cacheira de boletos escabechados e touciño curado)

A NOSA TABERNA, EMPARADISE (Fariña de millo enchida de cogomelos de tempada e carne de tenreira acompañada dunha salsa de champiñón e castañas pilongas)

A SAIA DA CAROLINA, BENEDICTIÑO (Ovo benedictinos sobre puré de castañas, con boletos e salsa holandesa)

A XANELA, WANTÓN DE CERVO E COGOMELOS (Empanadilla xaponesa enchida de cervo e cogomelos, acompañada dunha castaña cremosa)

ADEGA DAS CALDAS, BRIOCHE (Brioche enchido de cogomelos e rabo de vaca, con alioli de castañas)

ANTEA GARDEN BAR, OUTONIÑO (Pan bao con castaña, segredo iberico, marmelada piperrada e cogomelos)

ATARAZANA, DÚO DE OUTONO (Croqueta de boletos con bágoa de porco ibérico, acompañadas de escuma de castañas)

BAR PÉREZ, DELICIA MECHADA CON SALSA DE COGOMELOS (Estufado de carne mechada con salsa de cogomelos)

BARALLETE, BARALLETE (Chupa Chups de paspallás con puré de castaña, cabaza e boletos)

BAYSHA, GOFRE AUTÓCTONO (Steck de vaca galega, gofre de bonito e castaña e lascas de boletos)

BEKAS (AS LAGOAS), ROLIÑO DE PAVO E GRELOS (Peituga de pavo ao forno rechea de grelos, queixo de Arzúa e cogomelos)

BEKAS (SANTO DOMINGO), TORRADIÑA DE SOLOMBO SELECTA (Solombo de porco selecta en torrada de pan de centeo e pisto de cogomelos, pemento roxo e porro)

BOA BRASSA, SABOROSOS ROLIÑOS NA SÚA SALSA (Terneira enchida de castañas e boletos asada con salsa de castañas)

BODEGÓN ANTIGA LEITERÍA, SUGUS DE OUTONO (Lámina de castaña e pataca, ovo de paspallás, crema de boletos e chip de pilonga)

WEB

CAFÉ BAR MIGUEL, ESPETO DE OUTONO (Espeto de solombo de porco con cogomelos e crema de castañas)

CAFETERÍA NICOLE, VIEIRA ROYBAL (Vieira á grella nunha cama de crema de castañas cun crocante de iuca, aceite de ceboliño, crema de Módena e xamón)

CASA DE MARÍA ANDREA, RABO ESTUFADO CON BOLETOS E CASTAÑA NAICIÑA (Rabo macerado en viño tinto "María Andrea" e estufado con cebola, pemento, cenoria, boletos e castaña Naiciña)

CERVEXARÍA O MOUCHO, FUSIÓN VEGANA (Tabulé de bulgur con cogomelos shiitake aliñados estilo "feira")

DEMAMÁLUIS, CHAMPIÑÓNS DEMAMÁLUIS (Espeto de champiñóns con gambón sobre pan crocante de Cea)

DEN BIEREN, DELICIAS DE OUTONO (Torrada de segredo ibérico con cogomelos e redución de balsámico de castañas e chocolate)

DESPENSA DO FUENTEFRÍA, CROQUETAS DOURADAS DE MAR E MONTE (Croqueta de boletos con ventresca de bacallau e dúas salsas)

DIECIOCHO, LASAÑA DE SAN MARTIÑO (Lasaña de pasta en capas recheas de porco selecta, cogomelos variados, queixo e bechamel de castañas)

DUQUE, GINGKO DUQUE (Focaccia con richada de queixada, crema de castaña e cogomelo afumado)

EL BUEN TAPEO, MILFOLLAS CAMPEIRA (Milfollas enchido de queixada de porco estufada e desmigada con mix de cogomelos, regada con salsa de castañas e alfalfa)

EL CORRAL, CROCANTE DE MILLO RECHEO DE POLO (Crocante de millo recheo de polo guisado, con cogomelos e castañas)

EL INGENIERO, MINIESPETO DE CHULETÓN (Espeto de chuletón con boletos e xeado de castaña)

WEB

ENXEBRE, CROQUETAS DE BOLETOS (Croquetas)

FUENTEFRÍA, CULLER DE OUTONO (Fabóns de tempada con boletos, migas de castaña e xamón de castañas)

GLABISTRÓ, A CASTAÑA E O SEU ZURRÓN (Petit choux de boletos acompañado por uns espiños de patacas imitando o zurrón da castaña, con tenreira galega a lume lento e crema de boletos)

HAMBURGUESERÍA KM-0, MORUNO DE OUTONO (Moruno gratinado con queixo de Arzúa e cogomelos)

LA BAHÍA DEL PIRATA, DADOS DE ATÚN VERMELLO (Dados de atún vermello con alioli de boletos e lascas de castaña)

LA BRAVA, SEGREDIÑO DA BRAVA (Torrada de pan de Cea con segredo ibérico, queixo de Arzúa e salsa de cogomelos)

LA ESTACIÓN DE LOMAN, RIBEIRA SACRA (Lapshot de puré de pataca, crema de castañas e boletos, queixada de tenereira galega estufada con viño tinto D.O. Ribeira Sacra na súa salsa, con aire de queimada e mix de flores de tempada)

MERY’S, SOLOMBO DE OUTONO (Solombo de porco recheo de outono)

NOVO CÁNDIDO, MAGOSTIÑO NOVO (Patacas na base e pincho de castaña, costela e chouriciño asados con salsa caseira)

O CAPRICHO, LASAÑA DE COGOMELOS (Lasaña vexetal con cogomelos)

O COMELLÓN, RAVIOLI DE OUTONO (Ravioli de porco e cogomelos)

WEB

O EIRONCIÑO, XABARÍN DE OUTONO O EIRONCIÑO (Magro de xabarín en salsa ao brandy acompañado de meloso de puré de castañas)

O PEPIÑO DE OURENSE, ROLIÑO DO PEPIÑO (Pequeno canelón enchido con boi e cogomelos, napado con bechamel de castaña)

O PICA PAO DOS LARPEIROS, CROQUETAS (Croquetas de queixo sobre crema de castañas e redución de mencía)

O TRASNO, TRASNO RECHEO (Lombo recheo de verduras con castañas, acompañado de tortellini de cogomelos)

PORTOVELLO, A FOGUEIRA (Presa de porco de castaña afumada e á grella con verduriñas de tempada en tempura negra e cinzas de pan de centeo e castañas)

PULPERÍA ASADOR A FEIRA, PUZA DOS SENTIDOS (Volcán de cocido con castaña en xeo de boletos e xeado de queimada)

RESTAURANTE CATADOR, ALBÓNDEGAS DE VACÚN EN GUISO DE CASTAÑA CON COGOMELOS E PATACAS (Albóndegas de vitela con salsa de castañas e pataca confeitada)

RESTAURANTE GASTROBAR SANMIGUEL, O CAPRICHO DE SAN MARTIÑO (Xelantina de polbo sobre crocante de crema de castaña e recheo de pezuño de porco en madeirudo)

ROCK CAFÉ, ERUPCIÓN DE OUTONO (Xugoso de solombo de porco con froitos de tempada nunha base de cachelo rústico)

WEB

SEXTA FEIRA, SEXTA OCASO (Salteado de cogomelos con filete de picaña sobre puré de pataca)

SUEÑO DESPIERTO, CHAN DE CASTIÑEIRO (Falsa castaña enchida de cogomelos silvestres co seu consomé)

TAMARINDO, ESTUFADO DE TENREIRA, CALDO DE COGOMELOS E CREMOSO DE CASTAÑAS (Cremoso de castaña, caldo concentrado de cogomelos, lingua de tenreira estufada e boletos)

YSABELLE GOURMET, TEQUEMOLA (Dedos de queixo (tequeños) con champiñón e plátano macho acompañados de redución de castaña e papelón)