«Estamos vendo a posibilidade de empregalo en pequenos animais»

A profesora Marta López Alonso, que investiga no ámbito da agricultura ecolóxica, é unha das promotoras do proxecto Lacteal, que aínda non puido pasar a unha escala superior de produción polo estourido da crise do sector lácteo e non ter o apoio da comunidade autónoma.

­-Un dos problemas do leite ecolóxico é que os seus niveis de minerais son más baixos que o leite convencional.

-Revisando a bibliografía sobre o tema, hai traballos que apuntan, sobre todo no Reino Unido, que pode ser un problema importante para a poboación humana. Alí, a corrección dos niveis baixos de iodo na dieta faise a través do leite. En España corríxese co sal iodado, pero por exemplo non se pode usar en dietas para nenos pequenos e persoas maiores. E está demostrado que nos pequenos a carencia de iodo causa alteracións no desenvolvemento neurolóxico.

-¿Pódese usar este suplemento para outros animais?

-Estamos vendo a posibilidade de empregalo en determinadas dietas para pequenos animais, cans e gatos, especialmente cans, e tamén en coellos. Cremos que pode ser interesante porque son animais que teñen un sistema inmune un pouco precario e que é un dos puntos febles da produción. A idea é retomar estes experimentais e seguir nesta liña.

-¿E ovellas?

-Si, pero se o sector ecolóxico de leite de vaca é pequeno, o de ovella é aínda menor. Pero todos os animais que dependan do medio poden ter estas carencias.

Conoce toda nuestra oferta de newsletters

Hemos creado para ti una selección de contenidos para que los recibas cómodamente en tu correo electrónico. Descubre nuestro nuevo servicio.

Votación
0 votos
Comentarios

«Estamos vendo a posibilidade de empregalo en pequenos animais»