Quienes conocen a fondo las entrañas de la feria de Grolos son sus vecinos. Carmen Rey, del Bar Avelino, es historia viva de esta feria. En su local, que lleva más de medio siglo funcionando, habilitan mesas y sirven cachelos, postre y cafés para quienes acuden a tomar el pulpo. Curiosamente, cuenta que «hai máis xente cando cadra entre semana e non na fin de semana, porque hai quen traballa, vén comer ao mediodía, e volve marchar».
También Juan Manuel Rey Gómez, vecino de Grolos, vivió los tiempos de esplendor de esta feria: «Aquí chegou a haber seis bares e unha perruquería que abría só os días de feira», recuerda. El mercado se organizaba entonces en diferentes espacios: «Na parte de abaixo púñase a que lle chamaban ‘feira das mulleres’, é dicir, a venda de pitas, coellos, leitugas, tomates... Nos postos numerados colocábanse os quincalleiros que viñan de Lugo, e na parte alta, o gando. Pero desde hai máis de trinta anos, aquí vense solo a comer», relata. A comer, y a socializar, como apunta bromeando su amigo Elías Infante, de Recelle (Portomarín): «Eu recorro todas as feiras porque estou solteiro e estou a ver se coñezo a alguén».