A terceira entrega do concurso gastronómico emitirase en TVG ás 22.30 horas
29 mar 2020 . Actualizado a las 12:22 h.A Terra de Lemos protagonizará este mércores en Televisión de Galicia (ás 22.30 horas) a terceira entrega do programa Come a comarca, un certame gastronómico producido por Voz Audiovisual no que un equipo de cinco cociñeiros afeccionados visita cada unha das comarcas galegas para coñecer directamente a tradición culinaria destes territorios e competir con cinco cociñeiros locais profesionais na preparación de pratos típicos que son as especialidades destes últimos.
Neste novo capítulo, os cociñeiros afeccionados viaxan á comarca de Lemos para tomar contacto coa gastronomía local e elaborar un menú composto por tres pratos típicos. O primeiro, unha sopas de allo; o segundo, corzo con castañas e de sobremesa, unha larpeira.
O menú foi suxerido por Carlos González, responsable do restaurante Merenzao -no municipio de Sober-, que se encargará de introducir aos visitantes na gastronomía da comarca e de fichar aos compoñentes do equipo local. Para aprender a preparar estes pratos, os cociñeiros afeccionados visitarán os restaurantes O Ruso de Escairón -no Saviñao- e O Grelo -en Monforte-, manterán un encontro co ferroviario xubilado José Gonda -quen lles explicará a singular relación histórica entre as sopas de allo e o mundo do ferrocarril- e aprenderán da man da panadería Moure os segredos da larpeira, o popular doce monfortino.
Despois de explorar a gastronomía da comarca e os seus pratos típicos, os cociñeiros afeccionados competirán cos locais nun concurso popular que terá por escenario a praza de España de Monforte. O equipo comarcal estará formado por Simón Otero (restaurante Abadía Don Simón-, Xacobo García (parador de Monforte) e Luis Aguiar, da panadería Moure. Dous axudantes que irán respectivamente con Simón Otero e Xacobo García completarán a formación local. As súas creacións serán valoradas nunha cata a cegas por un xurado formado por quince veciños da comarca. Algúns dos xuíces son familiares dos concursantes locais e deberán afinar o gusto para recoñecer os pratos preparados polos seus propios parentes e distinguilos dos foráneos.
O novo espazo de TVG é un concurso-reality gastronómico presentado por Fran Cañotas e dirixido por Edu Lavandeira, quen se encargou tamén de realizar Buscadores de naufraxios, gañador do premio Mestre Mateo do pasado ano ao mellor programa de televisión. A primeira temporada de Come a comarca consta de trece capítulos, en cada un dos cales se darán a coñecer aos espectadores de toda Galicia as receitas típicas de dos diferentes territorios visitados.