«Come a comarca» mostrará o día 1 a riqueza culinaria da Terra de Lemos

Francisco Albo
francisco albo MONFORTE / LA VOZ

LEMOS

Un concurso popular na praza de España de Monforte ocupa una parte do programa
Un concurso popular na praza de España de Monforte ocupa una parte do programa CARLOS CORTÉS

A terceira entrega do concurso gastronómico emitirase en TVG ás 22.30 horas

29 mar 2020 . Actualizado a las 12:22 h.

A Terra de Lemos protagonizará este mércores en Televisión de Galicia (ás 22.30 horas) a terceira entrega do programa Come a comarca, un certame gastronómico producido por Voz Audiovisual no que un equipo de cinco cociñeiros afeccionados visita cada unha das comarcas galegas para coñecer directamente a tradición culinaria destes territorios e competir con cinco cociñeiros locais profesionais na preparación de pratos típicos que son as especialidades destes últimos.

Neste novo capítulo, os cociñeiros afeccionados viaxan á comarca de Lemos para tomar contacto coa gastronomía local e elaborar un menú composto por tres pratos típicos. O primeiro, unha sopas de allo; o segundo, corzo con castañas e de sobremesa, unha larpeira.

O menú foi suxerido por Carlos González, responsable do restaurante Merenzao -no municipio de Sober-, que se encargará de introducir aos visitantes na gastronomía da comarca e de fichar aos compoñentes do equipo local. Para aprender a preparar estes pratos, os cociñeiros afeccionados visitarán os restaurantes O Ruso de Escairón -no Saviñao- e O Grelo -en Monforte-, manterán un encontro co ferroviario xubilado José Gonda -quen lles explicará a singular relación histórica entre as sopas de allo e o mundo do ferrocarril- e aprenderán da man da panadería Moure os segredos da larpeira, o popular doce monfortino.

Despois de explorar a gastronomía da comarca e os seus pratos típicos, os cociñeiros afeccionados competirán cos locais nun concurso popular que terá por escenario a praza de España de Monforte. O equipo comarcal estará formado por Simón Otero (restaurante Abadía Don Simón-, Xacobo García (parador de Monforte) e Luis Aguiar, da panadería Moure. Dous axudantes que irán respectivamente con Simón Otero e Xacobo García completarán a formación local. As súas creacións serán valoradas nunha cata a cegas por un xurado formado por quince veciños da comarca. Algúns dos xuíces son familiares dos concursantes locais e deberán afinar o gusto para recoñecer os pratos preparados polos seus propios parentes e distinguilos dos foráneos.

O novo espazo de TVG é un concurso-reality gastronómico presentado por Fran Cañotas e dirixido por Edu Lavandeira, quen se encargou tamén de realizar Buscadores de naufraxios, gañador do premio Mestre Mateo do pasado ano ao mellor programa de televisión. A primeira temporada de Come a comarca consta de trece capítulos, en cada un dos cales se darán a coñecer aos espectadores de toda Galicia as receitas típicas de dos diferentes territorios visitados.