CONTENIDO PATROCINADO

En Bouzas, en el local Tragad'eira, el chateo es casi una institución. Por su local pasan cada tarde clientes con ganas de acompañar vinos, como los de Bodegas Marqués de Vizhoja, con sus tapas tradicionales, como la empanada o los calamares

El ambiente de Tragad’eira, en el barrio marinero de Bouzas, invita a acomodarse en uno de sus barriles a disfrutar del chateo con sus vinos, pero también del tapeo, con sus clásicas recetas. Una decoración tradicional, con suelo de terrazo y mesas altas, es el ambiente de una tasca de siempre, con vinos de referencia y tapas caseras.

Mientras nos explica la carta de tapas, Andrés Olivar Pazos, “taberneiro” como le gusta definirse, nos sirve una copa del vino blanco Marqués de Vizhoja, de Bodegas Marqués de Vizhoja.

“Este é ademais o barrio onde naceu esta bodega”, recuerda el tabernero en referencia a que, Don Mariano Peláez, fundador de la bodega, nació en Bouzas y aquí comenzó a comercializar su vino, antes de trasladarse al Pazo La Moreira.

Tragad’eira cuenta con una larga historia en la hostelería del barrio, “nós collemos as rendas do establecemento hai pouco máis dun ano, pero mantendo a súa esencia”, puntualiza el hostelero, que regenta el local junto a su mujer Alejandra Goyanes, a cargo de la cocina.

“Isto é unha tasca, pero cun punto máis elaborado na cociña. A base son as tapas, que priman as frituras con produtos da ría, como peixe ou calamares, pero tamén ofrecemos marisco de cuncha por exemplo”, explica el tabernero.

“Propoñemos tres tapas, cun punto clásico. Dunha banda, empanada, que ten moito arraigo na zona de Bouzas. Facemos distintas empanadas caseiras todos os días, dende as tradicionais, como atún ou bacallau, ata cocido, choco ou botillo”.

“A outra proposta é unha das tapas que máis sae, os calamares fritos”, añade el hostelero. Por último, también proponen una tapa del mar, pero en este caso más ligera “uns mexillóns ao vapor, aínda que tamén os temos en escabeche caseiro”.

Según nos sirven estas tres tapas, en Tragad’eira nos rellenan la copa con el vino blanco Marqués de Vizhoja, de Bodegas Marqués de Vizhoja. “É unha opción moi fresca que marida moi ben con pratos con grasos como os calamares ou intensos como a empanada. Á vez, cos mexillóns ao vapor permítenos captar o sabor do produto”, explican.

Pero si hay algo que caracteriza a cualquier local de vinos es el ritmo del chateo. “Nós abrimos ás 19:30, e só media hora despois xa hai xente que tomou o seu viño e marchou. Hai moita mobilidade. Tamén cambia en función do tipo de público, os veciños do barrio son máis de tomar un viño e marchar á casa, pero tamén xente que está de visita e queda máis tempo”.

Los grupos son habituales, “a xente móvese moito en cuadrillas, que quedan para tomar un viño e, para acompañalo, sempre caen algunhas racións e tapas. É un ambiente moi de compartir entorno ao viño e ao tapeo”.

Por último, señala que cada vez la clientela presta más atención al vino por copa, exigiendo variedad de diferentes zonas geográficas españolas e incluso internacionales. Mientras que antes muchos locales tenían sólo un par de referencias, “nós temos varias marcas que imos cambiando, sempre entran viños novos”. Al final, un vino por copa es una buena oportunidad también para descubrir nuevos vinos o maridajes distintos con las tapas.