La Xunta cifra en 2,2 millones las ayudas a la hostelería de la zona por la pandemia

La Voz

FERROL

JOSE PARDO

Trenor subraya que el presidente de la Xunta ya anunció un segundo Plan de Rescate para autónomos, microempresas

24 ene 2021 . Actualizado a las 05:00 h.

El delegado territorial de la Xunta en A Coruña, Gonzalo Trenor, informó de que en el marco del Plan de Rescate puesto en marcha por el Gobierno gallego desde el inicio dela pandemia «a Xunta deseñou tres liñas de apoios complementarias entre si das que se puideron beneficiar os establecementos de restauración, bebidas e aloxamento e dirixidas ás persoas traballadoras autónomas, microempresas e especificamente ao sector da hostalaría».

Concretó que en la comarca de Ferrolterra se repartieron un total de 1.191 ayudas entre los hosteleros «con achegas que sumaron 2,2 millóns de euros e na provincia repartíronse 7.685 axudas que ascenderon a 14,8 millóns de euros».

Nuevo rescate

Trenor recordó que el presidente de la Xunta ya anunció un segundo Plan de Rescate para autónomos, microempresas y hostelería que contará «como mínimo con 50 millóns de euros e, deste xeito, en 90 días a Xunta sumará 140 millóns de euros en axudas para estes sectores».

Añadió: «O investimento do Segundo Plan de rescate sumarase aos 86,2 millóns de euros do primeiro, do que a maior parte xa está pagado».

Trenor hizo especial hincapié en que la Xunta «vai a seguir poñendo os cartos que sexan necesarios asumindo a nosa responsabilidade porque non podemos condicionar as nosas axudas a que outras administracións tamén respondan ás solicitudes do sector”.

Fondo autonómico

También recordó la propuesta del sector y del Gobierno gallego de crear un fondo autonómico de cooperación Covid-19

«que materialice o traballo conxunto de Xunta, deputacións e concellos».

Destacó la colaboración manifestada por la Xunta «para poñer en marcha este novo plan de axudas e que se faga de forma coordinada de xeito que o Goberno autonómico aportará o 50 %, as catro deputacións o 30 % e os concellos o 20 % restante, na liña do modelo da Comunidade Autónoma de Valencia. Todas as administracións teñen que colaborar coa hostalería».