Cociñado para levar, un nuevo servicio con un menú diario a 6,95 euros por persona

La Voz

FERROL

19 ene 2020 . Actualizado a las 05:00 h.

El más joven de esta saga familiar de carniceros tiene claro que el futuro del negocio pasa por adaptarse a las necesidades y las demandas de la sociedad. «Cada vez cocíñase menos, estamos menos na casa... Por iso pensamos en ofrecer un novo servizo, darlle á xente esa carne que quere, xa cociñada. Levabamos tempo dándolle voltas, é unha tendencia que vai chegando», explica. Los clientes pueden ver cómo se mueve la cocinera en los fogones y tienen la opción de llevarse un menú diario, a 6,95 euros por persona. «Elixen entre tres primeiros e tres segundos pratos, coa carne de tenreira como o ingrediente principal, aínda que tamén preparamos outras carnes e algo de guarnicións de verduras, patacas asadas ou arroz», indica.

En constante evolución

Carne asada, roti de cerdo, redondo de ternera, callos, lacón y pollo asado, muslos y pechugas de pollo rellenos... La carta de As Landras es amplia y va creciendo día a día. «Está funcionando moi ben», subraya este adalid del pequeño comercio. «Son dos que se negan a pensar que está condenado a desaparecer, ten moito que aportar á vida e á economía das vilas galegas. Sempre nun constante proceso de evolución e adaptación ás necesidades dun mundo tan rapidamente cambiante, e cun consumidor que, cada vez máis, entra nun establecemento na procura de novas experiencias», desgrana.

«Aí é onde temos que poñer en valor todo o coñecemento adquirido ao longo dos anos e mostrar o noso bo facer. Creo que ese é o elemento diferenciador e o grande tesouro que temos fronte á grande distribución», remarca. Para el nieto del fundador, el proyecto Cociñado para levar es parte «desa constante evolución e aprendizaxe, que axude a dignificar e poñer en valor un gremio que ten percorrido para rato».