Los manjares de Dozón se degustan en O Carballiño

María Doallo Freire
maría doallo OURENSE / LA VOZ

DOZÓN

Santi M. Amil

16 nov 2022 . Actualizado a las 05:00 h.

José Antonio Rodríguez es de Dozón, en Pontevedra. Allí nació, allí se crio y allí lleva levantando su negocio desde hace ya una década. Tiene una explotación ganadera. «Un total de setenta nais, máis todos os becerros», afirma. «Xa tiña tenreiros na casa dende neno así que decidín continuar co negocio cando crecín», explica. La cosa evolucionó y fue dándose cuenta de que vender él mismo su propio producto le salía más rentable que vendérselo a un tercero y eso es lo que le trae a la provincia de Ourense. José Antonio acaba de abrir una carnicería en O Carballiño. Manxar está situada en la rúa Cánovas del Castillo. «Temos moitísima experiencia e moita calidade. Coñezo todo o ganado e podo afirmar que coma o noso hai pouco», manifiesta el ganadero. En su recién estrenado local carballiñés venden un poco de todo, pero están especializados en ternera. «É o noso top», aclara. «É unha carne óptima porque as reses están dentro, ao cuberto, e maman leite ata o último día. Aliméntanse de millo e cebada», explica.

No todo es la ternera. En Manxar también tienen carne de cerdo. «Agora empezamos con eles. Temos criadeiro en Dozón e de aí sae todo, tanto para os cocidos como para os churrascos», comenta José Antonio, que destaca que la suya es una carnicería tradicional. Prepara chuletas, falda para hacer carne ao caldeiro, carne para asar o guisar, aguja y jarrete.