Comensales de cartón para animar el carnaval en un bar de A Laracha

Caterina Devesa CARBALLO / LA VOZ

A LARACHA

El restaurante Buenos Aires tira de humor ante las medidas anticovid y apuesta por un poco de alegría. De otro lado, el cocido llegará este año sobre ruedas

13 feb 2021 . Actualizado a las 23:23 h.

Iván, Pepe Piñán, Verónica Pérez, María y Ramiro son algunos de los exclusivos comensales del restaurante Buenos Aires de A Laracha. «O resto aínda están sen bautizar», bromea la propietaria, Amparo Verdía, que decidió alegrar el carnaval colocando a estos clientes de cartón en sus mesas. «Son os Vips. Os únicos que agora poden acceder ao interior do local», apunta la responsable de un negocio que, como todos, sobrevive a base de pedidos para llevar.

«Nós somos dos poucos de A Laracha que facemos menú do día, e con iso, cos clientes habituais e algunhas empresas, máis algúns cafés para levar, imos tirando», dice Amparo, que explica que la idea de llenar el restaurante con personajes ficticios surgió hace pocos días. «Estabamos miña filla mais eu no local e comentamos que que tristeza dá ver todas as cadeiras recollidas encima das mesas, por iso, pensamos en facer isto para darlle un pouco de ledicia, non só ao bar, senón a todo o municipio porque bastante temos co covid, que nos está acabando coa cabeza a todos». Dicho y hecho, el jueves por la tarde, Amparo y su hija Verónica comenzaron a diseñar a sus nuevos clientes. «Cun coxín fixémoslle as cabezas e até temos un bebé», aclara Amparo, que confiesa que algún que otro vecino se asomó al bar pensando que había personas reales dentro. «Chamáronme dicíndome: ‘Ostras, dixéronme que tes a terraza aberta e non se pode’. E eu: ‘Téñoa, pero cos meus novos comensais’», ríe Amparo, que disfruta viendo a la gente pararse frente al local. «As mamás asomábanse onte de camiño para o cole cos nenos. É bonito dar un pouco de alegría e de respiro á xente nestes momentos tan duros», apunta la hostelera.

El clásico cocido del entroido llega este año sobre ruedas

Casa Pastoriza en Coristanco lo prepara para llevar
Casa Pastoriza en Coristanco lo prepara para llevar JOSE MANUEL CASAL

Mientras Amparo anima el ambiente, otros trabajan para que sus clientes no se queden sin el clásico cocido del entroido. «Estamos traballando para poñer en marcha o servizo a domicilio e poder levar pedidos fóra do concello polo peche perimetral, pero de momento, poden vir recóllelos ao local. Se é pola zona imos a algunha casa a levalo», explica David Abelenda de Casa Pastoriza Cuns, en Coristanco. Igualmente, en Casa Valentín, en A Pereiriña, Cee, lo prepararán. «Os de Cee poden vir búscalo e ofrecemos a domicilio para Corcubión, Fisterra, Dumbría e Muxía», dice Vanesa Amigo, que añade que todavía no tienen muchos encargos. «Aínda o anunciamos o xoves nas redes e moita xente soe acordarse no mesmo día e chamar»

En Carballo tampoco faltará el plato más típico del carnaval, ya que en Carballo Taberna lo hacen por encargo. «Temos varios xa para o domingo, nos entregamos no propio local. Son para clientes habituais que nolo piden para desfrutalo na casa», comenta Pilar Pose Taboada.