«Trae consigo un importante impacto medioambiental, económico e social»

La Voz

CARBALLO

14 may 2018 . Actualizado a las 05:00 h.

Dende Sogama recomendan unha serie de cambios de hábitos para diminuír os restos alimenticios que se tiran ao contenedor, como por exemplo o compost.

-Temos moitas opcións antes de desbotar alimentos.

-Si, cando nos sobra comida o ideal sería conxelar a comida ou repartila entre os invitados, algo que xa se fai máis nos restaurantes. Cando temos un excedente na casa que sabemos que non lle imos dar saída e que é comida non perecedoira temos tamén os bancos de alimentos, un xesto solidario. Cos alimentos non comestibles unha boa opción sería o compost. Hai que darse conta de que na composición media de unha bolsa de basura tipo o 42% é materia orgánica. O desperdicio alimentario trae consigo un importante impacto ambiental, económico e social. Estamos tirando no mundo 1.300 millóns de toneladas anuais de alimentos, co que se podería alimentar a 2.000 millóns de persoas, moralmente é inadmisible.

-¿Cómo se materializa a campaña?

-Consta por un lado de unha guía didáctica onde se fai un diagnóstico da situación actual, e proporciónanse dez consellos claves para aplicar no fogar. Temos tamén sete vídeos para mostrar o impacto que supón o desperdicio alimentario. Despois cuñas radiofónicas e un xogo escolar onde se reproduce unha cociña e os nenos teñen que colocar os alimentos. O desperdicio alimentario é hoxe un problema de primeira magnitude que non nos podemos permitir.