La alimentación es el pilar para tener unas mascotas saludables y en forma

aldara suárez / A. G.

BARBANZA

Miguel Dieste
Miguel Dieste David Costas

Los profesionales destacan que los piensos deben ser ricos en proteínas

22 jul 2021 . Actualizado a las 05:00 h.

Fieles e incondicionales, los perros son aliados de juegos, amigos y compañeros inseparables para muchas personas que encuentran en ellos un refugio. Su vinculación con el hombre es muy estrecha, aunque no todos saben corresponder con la lealtad que merecen estos animales. Sin embargo, su importancia en el día a día de muchos barbanzanos es capital. Una forma de tributarles un homenaje a nivel mundial es el Día Internacional del Perro celebrado ayer.

Muchos son los aspectos que deben tenerse en cuenta en el cuidado de estas mascotas y si la atención médica profesional es importante, la alimentación constituye otro de los pilares. Profesionales dedicados a la venta de comida subrayan la necesidad de elegir productos de calidad que les proporcionen los nutrientes necesarios.

En este sentido, Miguel Dieste, gerente de Agrícola Dior, asegura que «hai moitos pensos baratos que non miran pola saúde do can, rozando os límites para poder ser vendidos. As comidas dos animais teñen que cumprir unhas normas e pautas, pero hai algúns que case non chegan a elas. Deben cumprir as necesidades básicas. Ademais, dependendo da súa calidade, o can vai a estar mellor ou peor mantido. Dun produto máis bo vai a necesitar menos cantidade para poder saciar o seu apetito. Todo isto vai a repercutir de forma clara na saúde da mascota».

Ramón Vidal
Ramón Vidal David Costas

Los profesionales señalan que, con carácter general, la dieta de los canes no varía a lo largo del año. Una excepción son los de caza, como explica Ramón Vidal, de Almacenes Vidal: «Os cazadores cambian a súa nutrición durante a tempada, cando van ao monte. O principal motivo é para alimentalos con máis proteínas, para que os animais estean máis activos e en forma».

Sobre esta cuestión, Vidal indica que «aínda así, todos os pensos deben ser bos en proteínas e hidratos de carbono. É fundamental que sexan baixos en cinza, que é un indicador de si a materia prima é de boa ou de mala calidade. Canta menos haxa, mellor. O penso ten que estar composto de cereais e carne e, en menor medida, de verduras».

A este respecto, Miguel Dieste puntualiza que «tamén teñen que levar cereais para que sexan máis dixestivos o alimentos e non lles fagan dano no estómago. Tampouco poden suprimirse as carnes porque, ao fin e ao cabo, o can é carnívoro e necesita aqueles nutrientes para estar ben».

La elección

Ambos profesionales coinciden en que en el mercado hay todo tipo de piensos, pero que algunos no aportan casi ningún beneficio al animal. Los dueños, en ocasiones, son conscientes de esto, y tal y como reflexiona Ramón Vidal: «Hai xente que che pide o penso máis barato e non se preocupa de que está feito, pero despois hai outra que se interesa por como alimenta ao can, facendo preguntas de por que ese penso é bo ou de que está formado. Aí vese reflectido como coidan aos seus animais, porque algúns téñenos de calquera maneira».

Miguel Dieste añade que «o penso de calidade haino que pagar, non podemos pensar que algo moi barato vaille sentar igual de ben ao noso can». A la hora de escoger un pienso, se deben tenerse en cuenta las características de la mascota.