Selo de calidade humana


O outro día, ollando o xornal, chamoume a atención unha noticia referida á proposta do goberno de Ribeira sobre a creación dun selo de garantía gastronómica de calidade; dentro dun plan estratéxico de promoción do turismo, da hostalaría e de produtos alimenticios do pobo. Este proxecto, aínda que previsiblemente ampliable, remataría en 2020. A primeira vista resulta atractivo, máis cando se fala de implicar á cidadanía no proceso e, tamén, dun ente de carácter consultivo público-privado para coordinar as características concretas dos produtos suxeitos a control.

Entendo que un selo de calidade leva aparellado unhas características diferenciais e extraordinarias que avalen a revalorización dos produtos, garantindo o medio natural de cultivo ou crianza, unha manufactura que respecte determinados factores humanos e certos criterios ecolóxicos básicos. Estes produtos téñense que diferenciar por ter sido elaborados con materias primas de calidade e non contaminadas nin contaminantes, e por un método de produción e transformación tradicional; tamén engadiría sen explotación humana. Refírome a condicións de traballo respectuosas cos que transformen e cultiven estes produtos, incentivando e favorecendo un clima de traballo adecuado: sen longas e extenuantes xornadas de laborais onde o traballador ou traballadora, e a súa familia, sexan felices e non estean controladas en todo momento, ou gritándolles, continuamente, como lategazos verbais: Movede as mans, movede as mans!.

Manolo González é secretario político do Partido Comunista en Barbanza.

Conoce toda nuestra oferta de newsletters

Hemos creado para ti una selección de contenidos para que los recibas cómodamente en tu correo electrónico. Descubre nuestro nuevo servicio.

Votación
2 votos
Comentarios

Selo de calidade humana