A denominación de orixe do Ribeiro recoñece a Esther Daporta co premio Muller e Viño

A entrega destes recoñecementos, celebrarase o 18 de decembro no Palacio de Congresos e Exposicións de Galicia


cambados / la voz

A cambadesa Esther Daporta vén de ser recoñecida polo Consello Regulador da Denominación de Orixe Ribeiro co premio Muller e Viño. Paralelamente, o xornalista Francisco Gil, do programa Cousas de Comer, recibirá o galardón ao Mellor labor de comunicación. A entrega destes recoñecementos, celebrarase o 18 de decembro, ás 10.30 horas, no Palacio de Congresos e Exposicións de Galicia. As esixencias sanitarias provocan que esta vaia ser unha gala distinta, con asistencia limitada ao recinto pero aberta a todos os amigos da Denominación máis antiga de Galicia a través das súas canles de comunicación.

Esther Daporta, sumiller do restaurante Yayo Daporta dende 2005, é descrita polo xurado como «unha espelida profesional que gusta de seguir aprendendo percorrendo adegas e restaurantes de toda Europa, para dar deste xeito o mellor servizo aos clientes dun restaurante que é parada obrigatoria en Cambados, recoñecido cunha estrela Michelin ou dous soles Repsol». Esther Daporta sucede á enóloga Isabel Mijares, galardoada no 2019 co Muller e Viño, e súmase a unha listaxe na que están Sonia Prince de Galimberti, presidenta da Asociación de Mujeres Amantes de la Cultura del Vino AMAVI; Mónica Fernández, sumiller e directora de sala do Grupo Bambú; ou Mayte Santa Cecilia, de Bodega Santa Cecilia. O día 18 recoñecerase tamén aos mellores viños brancos e tintos na cata oficial.

Conoce toda nuestra oferta de newsletters

Hemos creado para ti una selección de contenidos para que los recibas cómodamente en tu correo electrónico. Descubre nuestro nuevo servicio.

Votación
0 votos
Comentarios

A denominación de orixe do Ribeiro recoñece a Esther Daporta co premio Muller e Viño