A degustar faba verdina este finde en Mondoñedo

Al fin una alegría, eso sí, cumpliendo las medidas de prevención y seguridad


MONDOÑEDO / LA VOZ

Al fin una alegría, una iniciativa que parece que nos devuelve a cierta normalidad. El Concello de Mondoñedo y la Asociación de Productores de Faba Verdina de Galicia presentaron ayer en un acto celebrado en el salón de plenos municipal la segunda edición de las Xornadas Gastronómicas da Faba Verdina.

«Estas II Xornadas Gastronómicas da Faba Verdina de Mondoñedo terán lugar este venres, sábado e domingo e nelas participan un total de 11 locais de hostelería da localidade. A faba verdina voltará a ser a protagonista das tapas servidas en Mondoñedo, de xeito que o público poida desfrutar deste alimento “gourmet” e comprobar a súa versatilidade na cociña», señalaban ayer los organizadores.

Los locales participantes son: Bar Amencer, A Bodeguiña, Bar Castro, Bodegón da Catedral, A Cova, Restaurante Padornelo, O Petisco, O Porriño, O Rincón, Viñoteca Segundo (Centro Social) e A Tasca.

Ese año, al parecer, así lo destacaron ayer, está siendo un buen año para la producción de «faba verdina»: «Este ano está resultando decisivo para o proxecto de Faba Verdina de Galicia, cunha colleita de gran calidade e a consecución definitiva da marca Faba Verdina de Galicia, que distinguirá e certificará a orixe galega desta legume no mercado», apuntaron.

En este mismo acto se presentó también el Recetario de Verdina, «que recolle as receitas elaboradas polos restaurantes e bares de Mondoñedo na edición 2019 das Xornadas, nunha edición que ten como obxetivo animar ó consumo de verdina e que se suma ó resto de accións de promoción postas en marcha en torno ó distintivo Faba Verdina de Galicia».

Recordaron que «a Asociación de Productores de Faba Verdina de Galicia naceu na primavera do 2019 co obxectivo de apoiar e promocionar a actividade dos productores desta faba e coa vista posta na súa comercialización directa, tanto no mercado galego como a nivel nacional. Está constituida por productores de Mondoñedo, Trabada e Lourenzá. A Mariña lucense é precisamente unha referencia na producción deste tipo de fabas en Galicia, debido á idoneidade do solo e o clima».

Pues toca disfrutar este fin de semana -viernes, sábado y domingo- en Mondoñedo de tapas y raciones a base de faba verdina, una delicia, una alegría como decíamos anteriormente, que hace mucha falta; eso sí, cumpliendo los protocolos de prevención y seguridad establecidos debido al covid-19.

Organizadores. El Concello de Mondoñedo y la Asociación de Productores de Faba Verdina de Galicia. Promueven las II Xornadas de Faba Verdina de Galicia.

Locales participantes. Son 11: Bar Amencer, A Bodeguiña, Bar Castro, Bodegón da Catedral, A Cova, Restaurante Padornelo, O Petisco, O Porriño, O Rincón, Viñoteca Segundo (Centro Social) y A Tasca.

Conoce toda nuestra oferta de newsletters

Hemos creado para ti una selección de contenidos para que los recibas cómodamente en tu correo electrónico. Descubre nuestro nuevo servicio.

Votación
0 votos
Comentarios

A degustar faba verdina este finde en Mondoñedo