Presentan el cóctel del Ribadeo Indiano con fresas, lima y ron, «de las Américas»

La Voz

A MARIÑA

PEPA LOSADA

Concello y asociación de comerciantes quieren que se ofrezca en bares y restaurantes durante las fiestas, «concentrado de fresa, ron, lima natural, refresco de lima limón y hielo picado»

04 jul 2023 . Actualizado a las 18:54 h.

La Asociación de Comerciantes de Ribadeo, Acisa, presentó el cóctel oficial del Ribadeo Indiano, cóctel «nacido no obradoiro celebrado fai uns días en colaboración coa marca comercial Habana Club», explican. La elaboración es sencilla, pero el resultado muy apetecible: «3 fresas (concentrado de fresa), lima natural, 5cl Ron Habana 3, refresco de lima limón e xeo picado ou roto».

Desde el Concello de Ribadeo y desde Acisa animan Concello e Acisa animan a la hostelería local a involucrarse activamente en el Ribadeo Indicano. La presidenta de Acisa, Carmen Cruzado, indicaba: «Xa estamos na conta atrás para o Ribadeo Indiano 2023 e queremos dirixirnos ás compañeiras e compañeiros dos bares, cafeterías, restaurantes e hoteis, da nosa vila para animalos a participar de forma activa neste importante evento. Gustaríanos que durante o Ribadeo Indiano e nos días previos ofrecesen pinchos, tapas ou racións, así como menús especiais típicos da gastronomía de ultramar. E tamén os queremos animar e motivar para que amplíen a súa oferta de cócteles. Todo co obxectivo de que durante uns días nos traslademos ás Américas a través da decoración das rúas, da vila, dos negocios, das indumentarias e tamén dos sabores. Para poder facer dende a organización a debida promoción e publicidade destas ofertas gastronómicas os establecementos interesados deben enviar a ficha de inscrición cuberta antes do 29 de xuño ás seguintes direccións de correo electrónico turismo@ribadeo.org ou ben a info@acisaribadeo.es».