Premios de excelencia turística para la fiesta de la merluza de Celeiro y la ruta da faba de Lourenzá

La Voz VIVEIRO / LA VOZ

A MARIÑA

XAIME RAMALLAL

Fueron concedidos por el Consello Provincial de Turismo en su tercera edición

06 sep 2022 . Actualizado a las 07:40 h.

El Consello Provincial de Turismo anunció ayer los distinguidos en los terceros premios a la excelencia del turismo y la gastronomía de la provincia de Lugo, correspondientes al año 2022. Entre los premiados están la Festa da Merluza do Pincho de Celeiro y la Ruta da Faba de Lourenzá.

En la categoría Lugo Cambia ao Turismo Lucense, el jurado reconoció a la Ruta da Faba de Lourenzá. Impulsada por la Cooperativa Terras da Mariña Sociedade Cooperativa Galega, O Forno de Tovar, O Pazo de Tovar y Lourenzá Turismo, «loita pola posta en valor do traballo para dar a coñecer a leguminosa, un produto con Indicación Xeográfica Protexida. Este percorrido involucra ao visitante en todas as fases deste alimento e dá a coñecer desde a parte máis primaria do cultivo ata a súa degustación final», valoró la diputada provincial Pilar García Porto.

En la categoría ... E Para Comer Lugo, la Festa da Merluza do Pincho celeirense fue premiada por «poñer en valor o peixe, capturado de xeito artesanal. Con este evento degústanse ata oito pratos elaborados con este produto. Os veciños traballan para que esta cita saia adiante ano tras ano, para desta forma dar a coñecer o seu referente gastronómico», señaló.