«Déixante tirada»
«Que haxa tantas festas e tantos festivais estanos afectando un pouco porque os rapaces teñen moita máis oferta da que tiveron os dous últimos anos», indica la emprendedora, que se hizo cargo del negocio hostelero hace tres años. Explica que el primero fue bueno, puesto que estaba su socio «e un camareiro marabilloso». Sin embargo, a partir del siguiente verano algo se torció. «Veñen traballar rapaciños novos que ós dous días se van, que te deixan tirada en pleno mes de agosto. O ano pasado, por exemplo, quedeime soa porque a persoa que tiña non apareceu un día a traballar. E tamén agora a xente anda con moitas esixencias», señala la mujer, que tiene 31 años. A ese respecto indica que algunos camareros, por ejemplo, se niegan a realizar tareas de limpieza en en establecimiento aunque no tengan nada que hacer en ese momento. «Axiña che din que eles son camareiros, non limpadores», finaliza González Miranda, que colgó el primer anuncio de traspado antes del verano, poco antes del Resurrection Fest. Sabe que trabajo no le va a faltar. «Na hostalería sempre hai», comenta.