«A este ritmo, as previsións son que se consuman uns 500 quilos de carne»

O restaurante burelense celebra as súas xornadas do chuletón ata o 19 de novembro


burela / la voz

Tentación gastronómica e moi moi carnívora a que vén do Palacio de Cristal e Don Chuletón en Burela. Xusto o nome deste último local fai referencia a unhas novas xornadas, xa abertas, dedicadas precisamente a ese manxar para os máis profundos amantes da carne. O de vaca é o protagonista. Ollo, ata o 19 de novembro!

-Como son estas xornadas?

-Empezamos o 15 de outubro cun menú especial de pratos que non temos na carta, tamén para facer algo distinto, e como mínimo para dúas persoas. Componse de cecina con foie de pato, queixo con pementos do piquillo e anchoas e un chuletón de vaca para compartir, podendo facerse ou ben na mesa ou na nosa parrilla do Don Chuletón.

-É verdade, que teñen aí unha campana extractora por mesa.

-Está moi ben cando a un lle gusta a carne máis feita, a outro menos feita... Pois alí na mesa cada un pode facela á súa maneira. Se a facemos nós, tamén se fai no punto no que pida o cliente.

-Si, para gustos... hai quen quere a carne sangrando ata o que a come que parece «coiro», non?

-Quen llo pide ao punto ao parrilleiro é realmente ese punto pouco feito pero un pouco máis, que sería o ideal, no que está a carne rojita, como lila, pero non chega a sangrar tampouco. Si que hai xente á que lle gusta que sangre... feita volta e volta.

-Canta carne é necesaria logo para satisfacer aos comensais destas xornadas do chuletón?

-Ata o de agora foron funcionando bastante ben, é dicir, teñen aceptación e á xente gústalle, como tamén son pratos que non están na carta... Pero o importante é que podes vir comer tamén chuletón só, sen ter que pedir o menú para comer a carne. A este ritmo ao que vamos, as nosas previsións son que se consuman uns 500 quilos de carne.

-Haberá chuletóns para sacarlles o sombreiro, digo eu...

-Hai quen pide, para un só, un chuletón de quilo e pico! Hai xente que o come. Temos unha máquina na que vamos facendo cortes e pesamos. Se é para dous facemos o corte máis grande e se é para facer na mesa cortámolo en filetitos algo máis gordos que un filete e é o que vas comendo logo na túa parrillita, como digo eu. Quizais o que máis gusta é facelo un na mesa. Tamén temos na carta as carbonadas ibéricas, que lles gusta moito aos nenos, pois se divirten comendo. A verdade é que é unha experiencia.

-Procedencia da materia prima.

-Os patrocinadores oficiais son Cárnicas Santa Engracia de Lugo. Neste caso, os chuletóns de vaca son deles. Tamén compramos moitos chuletóns de vaca a Rufino e en Lugo. En canto a bodega, Distribuciones Carreiras.

-Que viños son ideais para acompar este tipo de carne?

-No menú non vai incluída a bebida pero temos dous viños como recomendados que van moi ben, o Rioja Cosme Palacio e un Ribera del Duero, que lle vai tamén xenial á carne, é Terras Gauda. Espectacular coa carne!

-O churrasco tamén é típico.

-Si, gusta moito á xente o de tenreira e o de porco e temos o de angus, que é boi americano, dende fai cinco ou seis anos. Gusta moitísimo á xente. É unha carne un pouco máis forte e ten un sabor doce. Está riquísima.

Conoce toda nuestra oferta de newsletters

Hemos creado para ti una selección de contenidos para que los recibas cómodamente en tu correo electrónico. Descubre nuestro nuevo servicio.

Votación
1 votos
Comentarios

«A este ritmo, as previsións son que se consuman uns 500 quilos de carne»