«Traballei aquí con 18 anos e agora teño 37»

La Voz

FISTERRA

Para Jacinto Picallo, que con el apoyo de su padre está al frente de O Semáforo y de O Refuxio, este proyecto tiene, por supuesto, parte de negocio pero también mucho de ilusión personal

02 dic 2016 . Actualizado a las 05:00 h.

Para Jacinto Picallo, que con el apoyo de su padre está al frente de O Semáforo y de O Refuxio, este proyecto tiene, por supuesto, parte de negocio pero también mucho de ilusión personal. «Cando estaba estudando hostalería, de cuarto para quinto, traballei aquí tres meses. Tiña 18 anos e agora 37, así que xa pasou o tempo. Daquela díxenlle a meu pai: ‘isto se o xestionases ti sería unha mina. Agora veremos no que dá, pero dende logo é unha ilusión polas moitas ganas que lle tiñamos a este sitio», explica el hostelero, que resume su apuesta en la calidad y los productos del entorno. «Baseámonos no carácter diferenciador: o fin do Camiño, o fin do mundo,... e é unha cousa pequena para facela con gusto. Non para grandes actos, senón como moito 50 persoas. Tampouco imos descubrir o mundo. Iso si, todos os produtos son de Lira, Lariño, Fisterra, Xaviña,... as patacas tráenolas de Baio,... Non imos comprar nada fóra e a carta cambiarémola cada 15-20 días en función dos produtos de tempada, do peixe que haxa ese día,... porque tampouco temos sitio para almacenar. Se o facemos ben, vai ser algo moi bonito», concluye.