A guía foi elaborada pola empresa Agronovo
02 mar 2015 . Actualizado a las 05:00 h.Desde a empresa Agronovo levan máis dunha década asesorando ás persoas que queren producir agricultura ecolóxica. O seu director técnico, Rafael Rivadulla, artífice da guía de Sogama, falou para o programa Ecovoz.
-¿A xente atrévese a facelo na casa?
-Si, hai bastante interese no consumo e tamén na produción. Desde que se implantou en Galicia no ano 1997 funciona bastante ben. Esta actividade está regulada para profesionais en principio, pero acaba atraendo a particulares. A xente practícao na casa, non só nas hortas. Quen non ten terreo faino en macetas nos pisos.
-¿Que se necesita para ter o selo ecolóxico?
-Unha certificación. Está protexido pola Unión Europea e hai un Consello Regulador que controla os operadores. Todo o identificado como produto ecolóxico pasou por un sistema de certificación. O que non quere dicir que na casa poidamos utilizar técnicas de agricultura ecolóxica para consumo propio, pero nunca os poderiamos vender como produtos «ecolóxicos».
-¿Como se evitan as pragas?
-Asociando o cultivo. Plantar no medio do terreo outro tipo de vexetal que pode ser inimigo para certas pragas. Hai moitas combinacións de plantas para ir alternando e así evitar que se traspasen dunha a outra
-¿É difícil seguir os pasos?
--A guía ten unha estrutura moi sinxela que se pode seguir facilmente, con fichas para cada cultivo. Está todo detallado, tamén o tipo de semente ecolóxica, que hoxe é fácil de atopar no mercado.
-¿Que beneficios trae para o medio ambiente?
-O grao de biodiversidade é máis alto, menos emisión de CO2... Todo son vantaxes.