Hoy de menú, espaguetis a la boloñesa, lomos de salmón a la plancha y fruta

José Francisco Alonso Quelle
josé alonso RIBADEO / LA VOZ

A MARIÑA

XAIME RAMALLAL

Varios centros también recomiendan a los padres qué desayunos y cenas hacer cada día

09 oct 2016 . Actualizado a las 05:00 h.

Los menús de los comedores escolares podrían rivalizar con los que se sirven diariamente en cualquier restaurante. Pero es mucho más que comida, son también un extensión de la práctica educativa. Y no solo eso, ya que hay colegios que envían a los padres y madres, con la información de los menús que van a servir cada mes, propuestas para cada día de cenas y en algunos casos también de desayunos.

«Lembrade que un dos lugares onde máis se nota a educación das persoas é na mesa, temos que comer de todo, gústenos moito ou un pouco menos». Así reza una recomendación del colegio Martínez Otero de Foz colgada en su web oficial, en cuyo comedor sirven unos 150 menús diarios. Su director, Tono Alonso, explica: «Temos uns 150 comensais, que se reparten en catro turnos en grupos máis pequenos. Hai un monitor e educadora cos nenos máis pequenos e cos maiores son os propios alumnos os que se prestan a levar as bandexas coa comida, baixo o control dun educador».

El objetivo, explica Tono Alonso, es que todos los alumnos coman de todo, aunque las cantidades varíen: «Que proben, porque despois pouco a pouco aínda que ao principio non lles gusten os pratos, despois vannos comendo mellor. Despois, cos máis pequenos traballamos tamén no uso dos cubertos dun xeito axeitado, en pautas como non levantarse da mesa ata que acaban todos os que a ocupan... condutas e valores que hai dende sempre e que estamos tratando de inculcar aos nenos dende moi cativos».

El comedor del Martínez Otero dispone de un protocolo de actuación, que periódicamente se revisa: «Nós decidimos os menús, e recibimos a visita practicamente quincenal de Sanidade e enviamos periodicamente unha mostra á Xunta para a súa revisión».