O proceso tradicional de fabricación de cestas en imaxes

Avelino García cun culeiro ou cesto para as vendimas, típico da Ribeira Sacra. Este modelo foi o que o artesanán fabricou máis veces durante a súa vida

18 dic 2015 . Actualizado a las 05:00 h.
Avelino García cun culeiro ou cesto para as vendimas, típico da Ribeira Sacra. Este modelo foi o que o artesanán fabricou máis veces durante a súa vida
1/4 Avelino García cun culeiro ou cesto para as vendimas, típico da Ribeira Sacra. Este modelo foi o que o artesanán fabricou máis veces durante a súa vidaCARLOS RUEDA
As varas secas se salgueiro son postas en remollo durante varios días para que abranden antes de proceder ao labrado
2/4 As varas secas se salgueiro son postas en remollo durante varios días para que abranden antes de proceder ao labradoCARLOS RUEDA
As tiras de madeira que non se usan de inmediato despois de pasar polo lume son gardadas nun recanto do obradoiro
3/4 As tiras de madeira que non se usan de inmediato despois de pasar polo lume son gardadas nun recanto do obradoiroCARLOS RUEDA
Instrumentos que utiliza o cesteiro para cortar e tallar as varas de madeira
4/4 Instrumentos que utiliza o cesteiro para cortar e tallar as varas de madeiraCARLOS RUEDA